Hoe zit het met de motor van een stockcar?

Voertuigen die deelnemen aan de stockcar F2 racing kunnen vaak hoge snelheden bereiken. Dit maakt het natuurlijk een stuk leuker om naar te kijken dan wanneer het allemaal traag gaat. Uiteraard gelden er ook voor wat betreft de motor de nodige regels. Deelnemers aan de stockcar F2 racing moeten namelijk wel aan elkaar gewaagd zijn. Wanneer er geen regels zouden gelden voor de motoren, was dit ongetwijfeld niet het geval. Ben jij benieuwd hoe het precies zit met de motoren van zo’n stockcar? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou en andere websitebezoekers hier een aantal belangrijke zaken over de motor van een stockcar.

Waar bevindt de motor zicht?

De makkelijkste manier om stockcar F2 racing te onderscheiden van de Formule 1 is op basis van de motor. Ten eerste heeft een motor binnen stockcar racing vaak aanzienlijk minder power. Het grootste verschil tussen deze twee racedisciplines zit hem echter in de plek van de motor. Binnen de stockcar F2 racing zit de motor namelijk niet achterin, zoals bij de Formule 1 het geval is, maar voorin.

Regels omtrent de motor van een stockcar

Uiteraard zijn er ook rond de motor een aantal regels. Zo mag de motor bijvoorbeeld nooit zichtbaar zijn. Deze moet zich compleet onder de motorkap bevinden. Op zich logisch, want anders worden de motoren in de stockcar F2 racing natuurlijk alsmaar groter en groter. Wel mogen er een aantal opening in zitten voor de luchtfilters. De motor moet immers wel voldoende gekoeld kunnen worden  en daarnaast moet hij zo af en toe stoom afblazen tijdens een race.

Motor voor stockcar kopen

Ben jij zelf een stockcar-coureur? Dan ontkom je zo af en toe niet aan de aanschaf van een nieuwe motor. Zo moet je een nieuwe kopen wanneer deze kapot is, maar ook wanneer de huidige motor niet aansluit bij jouw ambities. Het kopen van zo’n stockcar-motor kan makkelijk via het internet. Zo zijn er verschillende sites waar zo’n motor te koop is. Pas echter wel op dat je niet opgelicht wordt. Sommige sites beweren motoren te verkopen, maar in feite is dit helemaal niet het geval. Toch trekken zij wel veel websitebezoekers. Hoe dit kan? Door websiteverkeer te kopen. Hierdoor is er veel activiteit rond een site. Een zoekmachine plaatst de betreffende site zo hoger, zodat er snel meer echte websitebezoekers komen. Wil jij een stockcar-motor kopen via het internet? Doe dit dan nooit zonder eerst enig onderzoek te doen naar de verkopende partij.