Wat zijn de regels van stockcar racing?

Omdat er bij stockcar F2 racing vaak hoge snelheden bereikt worden, gelden er de nodige regels. Iedereen die deel wil nemen aan een dergelijk evenement, moet zich aan deze regels houden. Doe je dit niet? Dan wordt je uitgesloten van deelname. In de meeste gevallen worden de deelnemende stockcars vooraf aan een uitvoerige keuring onderworpen. Hier is vaak een team van experts voor aanwezig. Klopt er iets niet? Dan krijgt een coureur vaak nog de kans dit aan te passen. Lukt hem dit niet voor aanvang van de wedstrijd? Dan mag hij niet deelnemen. Benieuwd naar de regels binnen stockcar F2 racing? Wij lichten er hier een aantal voor je uit.

Veiligheid staat altijd voorop

Bij stockcar racing is een ongeluk niet uit te sluiten. Een stuurfoutje is snel gemaakt en de gevolgen hiervan kunnen een verschrikkelijke afloop hebben. Er wordt namelijk hard gereden binnen de stockcar F2 racing. Daarom is het ook zaak dat de coureurs goed beschermd zijn. Eén van de regels is dat hun auto voorzien moet zijn van een zogeheten rolkooi. Dit is een stalen constructie die vastgelast zit aan het chassis. Deze kooi zorgt ervoor dat een coureur bij een ongeluk niet doorboord kan worden door een andere auto.

De afmetingen

Naast de veiligheid zijn er ook de nodige regels omtrent de afmetingen van een stockcar. Zo mag er bijvoorbeeld geen bodywerk van de auto buiten de banden vallen. Ook moet ieder voertuig binnen de stockcar F2 racing  minimaal 50 millimeter vrij van de grond zijn. Voor wat betreft het gewicht mag een stockcar maximaal 1550 kilo wegen, zonder coureur. Het minimale gewicht is 1350 kilo.

Regels, regels en nog eens regels

Hierboven behandelden we een aantal regels binnen de stockcar F2 racing. Dit is echter een kleine greep uit het aantal. Er zijn namelijk veel meer regels. Benieuwd wat er verder wel of juist niet mag? Kijk dan eens op internet. Je vindt hier vaak sites met alle regel erop. Wij raden je wel aan om je enkel tot de betrouwbare sites te richten. Er zitten namelijk ook partijen tussen die alleen maar websitebezoekers willen trekken door te schrijven over stockcar F2 racing. Zij kopen websiteverkeer om zo meer mensen naar hun site te trekken, terwijl de informatie eigenlijk helemaal niet juist is. Indien jij hier regels vindt en deze wilt hanteren, is de kans groot dat jij van een koude kermis thuiskomt. Vaak genoeg kloppen de regels namelijk niet en dat is natuurlijk extra zuur.