Bekende Nederlandse racers

Stockcar racing heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Niet alleen in het buitenland, maar ook zeker in Nederland. Het is echter nog niet zo dat wij binnen het stockcar racing ook al goed vertegenwoordigd zijn. Daarom zijn er ook nog niet echt bekende stockcar-coureurs te noemen. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat de eerste Nederlandse stockcar-coureur zich op het internationale toneel meldt. Dit komt met name door de rijke historie op het gebied van racen die Nederland heeft. Zo zijn er in de loop der jaren een aantal bekende Nederlandse racers opgestaan. En nee, we doelen dan niet op de coureurs in de Formule 1, maar de wat lagere klassen. Wij lichten er hieronder een aantal uit, speciaal voor jou en onze websitebezoekers.

Nyck de Vries

De eerste coureur die we hier behandelen is Nyck de Vries. Dit is één van de aanstormende talenten binnen de autosport. De Fries is dit jaar niet voor niets opgenomen in het talententeam van McLaren, het Britse F1-team. Momenteel komt deze talentvolle Nederlandse coureur nog uit in de Formule 2, maar de kans is aanwezig dat hij over een paar jaar de stap naar de Formule 1 maakt.

 


 

Richard Verschoor

Een andere talentvolle Nederlandse racer is Richard Verschoor. Met zijn 17 jaar is hij ook nog eens ontzettend jong. In zijn debuutjaar (2016) wist hij direct het SMP F4 Championship op zijn naam te schrijven en won hij ook nog eens het F4 Spanish Championship. Inmiddels komt Verschoor uit in de GP3 Series. Hij werd in 2018 onder meer tweede in de Toyota Racing Series. Verschoor is dus zeker iemand waar we de komende jaren nog meer van gaan horen.

 


 

Veel meer Nederlandse toppers

Hierboven hebben we slechts twee van Nederlands bekende racers behandeld. Uiteraard heeft ons land wel wat meer toppers binnen de racewereld. Het wordt echter wat te gek om ze allemaal te behandelen, vandaar dat we voor twee aanstormende talenten hebben gekozen. Wil jij echter nog meer weten? Op het internet vind je genoeg Nederlandse racers die ook bekend zijn in de racewereld. Wij waarschuwen je echter niet alles te geloven wat op internet staat. Zo zijn er genoeg coureurs die zichzelf bestempelen als topper, maar dit eigenlijk helemaal niet zijn. Zij kopen verkeer voor hun website en hopen zo meer websitebezoekers en dus bekendheid te verwerven. Voor de bekende coureurs kun jij je het beste richten tot officiële sites of ranglijsten.